Υπηρεσίες :: Υπηρεσίες - Μελέτη φωτισμού ...η σιγουριά της μελετημένης επιλογής...

Ο τεχνητός φωτισμός ενός οποιουδήποτε χώρου (οικιακού, επαγγελματικού, δημόσιου κλπ.) μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνεται, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση. Το πιο συνηθισμένο λάθος που γίνεται, είναι η ταύτιση φωτιστικών και φωτισμού...!
Ομως φωτισμός και φωτιστικά είναι... .διαφορετικά πράγματα, όσο παράξενο κι αν ακούγεται...
Τ α φωτιστικά είναι μία μόνον παράμετρος του φωτισμού.
Αντιθέτως ο φωτισμός είναι συνάρτηση πολλών παραμέτρων (μία από τις οποίες βεβαίως είναι και τα φωτιστικά). Δηλ το ποιός και πόσος και με τι τρόπο, φωτισμός χρειάζεται για να φωτισθεί "σωστά" ο συγκεκριμένος χώρος, εξαρτάται δηλ είναι συνάρτηση: των διαστάσεών του (του μεγέθους του), των χρωματισμών οροφής-τοίχων-δαπέδου (που απορροφούν και αντανακλούν το φως), της δραστηριότητας που ασκείται μέσα στον χώρο (με τα συνιστώμενα lux ανα δραστηριότητα από Διεθνείς οργανισμούς IES, CIE κλπ), του είδους του φωτισμού (Γενικός-τοπικός-θεατρικός κλπ) , της κατεύθυνσης του φωτισμού (άμεσος-εμμεσος κλπ), της ομοιομορφίας, της χροιάς, της χρωματικής απόδοσης, της ύπαρξης φυσικού φωτισμού, κλπ. κλπ και τέλος των φωτιστικών και της διευθέτησής τους μέσα στον χώρο.

Από την άλλη μεριά, ο επιθυμητός "σωστός φωτισμός" για τον οποιονδήποτε χώρο είναι αυτός που σε γενικές γραμμές εξασφαλίζει και τις 4 κατωτέρω προϋποθέσεις:
1) οmική άνεση & οπτική επίδοση (δηλ άνετη, απρόσκοπτη λειτουργία της όρασης σε συνθήκες νύκτας)
2) σωστή ανάδειξη του περιβάλλοντος (δηλ η επίπλωση και η διακόσμηση θα φαίνεται ανάλογα με το πως θα την φωτίσουμε)
3) διακοσμητική παρουσία των φωτιστικών (δηλ ταίριασμα του design των φωτιστικών με την εικόνα του χώρου)
4) σωστή "ατμόσφαιρα" του χώρου.

Συμπερασματικά στις μέρες μας, ο τεχνητός φωτισμός -και ο σχεδιασμός του - είναι ταυτόχρονα τέχνη και επιστήμη. Το ζητούμενο είναι ο αποτελεσματικός συνδυασμός όλων των ανωτέρω!

Ένα τόσο πολύπλοκο πρόβλημα, βρίσκει την λύση του μόνο μέσα από μια πλήρη και εμπεριστατωμένη φωτομετρική μελέτη του χώρου. Και δεν εwοούμε μια τεχνική καταμέτρηση του φωτισμού και μια απλή πρόταση φωτιστικών, αλλά μελέτη με όλη την σημασία της λέξεως.
Και το Κέντρο Μελετών Φωτισμού του Lucarte σας προσφέρει αυτή την δυνατότητα, όντας πάντοτε ο καλός δικός σας συνεργάτης...

Εδώ δεν θα σας πούμε απλά την γνώμη μας! Θα σας πούμε την γνώση μας και θα την μοιραστούμε μαζί σας...
Για εμάς, ο σχεδιασμός του φωτισμού ενός οποιουδήποτε χώρου (εσωτερικού ή εξωτερικού), είναι μια δημιουργική διαδικασία εξεύρεσης φωτιστικών μεθόδων και λύσεων, μια τεκμηριωμένη λήΨη αποφάσεων, με στόχο την ασφαλή, παραγωγική και ευχάριστη χρήση και εικόνα αυτού του χώρου. Του δικού σας χώρου....

Με ενδελεχή γνώση και εκμετάλλευση της σύγχρονης τεχνολογίας φωτισμού και της πληθώρας των διαθεσίμων προϊόντων της, επικοινωνούμε και συνεργαζόμαστε με τον Αρχιτέκτονα, τον Μηχανικό, τον Διακοσμητή και τους Ιδιοκτήτες-Χρήστες του χώρου, έτσι ώστε ο φωτισμός να "ενσωματωθεί" στον συνολικό σχεδιασμό του έργου.

Η προσέγγιση γίνεται "ποιοτικά" με ανάλυση των αναγκών και καθορισμό κριτηρίων-στόχων φωτισμού, "ποσοτικά" με καταμέτρηση του επιπέδου φωτισμού και σύγκριση εναλλακτικών λύσεων, και τέλος "διακοσμητικά" με αρμονική ενσωμάτωση των φωτιστικών στο περιβάλλον, ετσι ώστε η τελική πρόταση να οδηγεί στη υπόδειξη των κατάλληλων-από κάθε άποΨη - φωτιστικών σωμάτων. Ποιότητα, λειτουργικότητα, απόδοση, προσαρμογή στο budgel που έχετε, αισθητική, ασφάλεια, και το επώνυμο design να υπογράφει την τελική σας απόφαση, σας εγγυώνται την σιγουριά της μελετημένης επιλογής....

... . Μελετημένης επιλογής, γιατί όπως λέει ένα παλιό Ανατολίτικο ρητό:
" Αν δεν ξέρεις που πάς, ...όλοι οι δρόμοι θα σε πάνε εκεί.." και κατά δική μας παράφραση
"Αν δεν ξέρεις τι φως χρειάζεσαι,... όλα τα φωτιστικά σου κάνουν...!!!"
Χρήστης:
Κωδικός:
στην διεύθυνση e-lucehabitat.gr...
Οι εκθεσιακοί χώροι της εταιρίας μας ανακαινίσθηκαν ούτως ώστε να μπορείτε να γνωρίσετε καλύτερα τα προιόντα μας
Εισάγετε το e-mail σας για να εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter της εταιρίας μας
 


2006-7 © Copyright Luc'arte. All rights reserved.